cat-right
 

Személyi edzés

Személyi edzés

Mi is a személyi edző, mi a feladata, miért jó ha van mellettünk egy edző… sorolhatnánk a kérdéseket naphosszat, de a válaszok nagyon egyszerűek…

  • segíti elérni céljainkat
  • figyel a helyes testtartásunkra gyakorlataink végzésekor
  • helyesen összeállítja a gyakorlatokat
  • motivációt és erőt ad nekünk

Magától a személyi edzéstől és az edzőtől sem várhatunk el csodákat – tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy ha céljaink vannak akkor azért keményen meg kell dolgoznunk. Ahhoz, hogy eredményeket érjünk el, szükség van kitartásra, rendszerességre és szorgalomra. Így nem csak céljainkat érjük el, de a sport is a mindennapjainkká válik és egy teljesen új életet élhetünk egészségesen és fitten!

Vendégeket több szintre sorolhatjuk, vannak kezdők, haladók, élsportolók… mindenkinek más és más edzéstervre van szüksége, amihez nem biztos, hogy ért mindenki és meg tudja írni saját magának. Persze ma már az internetről számtalan edzéstervet letölthetünk ami x-y- embereknek jó volt, de vigyázzunk -Nem vagyunk egyformák! mindenki más és más paraméterekkel és szervezettel rendelkezik, nem biztos, hogy mindenkinek ugyanaz kell! Itt lépnek képbe a személyi edzők, akik segítenek nekünk egy személyre szabott edzéstervet elkészíteni és végig kísérnek bennünket az úton. Természetesen mint ahogy azt fentebb is említettük, egy személyi edző nem csak azért jó, hogy edzéstervet készítsen, hanem ő fogja a biztonságunkat és testi, lelki épségünket is óvni a gyakorlatok közben!

Egy kezdő embernek mindenképpen ajánlott egy edzőt fogadnia, legalább arra az időre amíg megtanulja a gyakorlatok helyes végzését! Amennyiben huzamosabb ideig rosszul végzünk egy gyakorlatot, az sajnos a későbbiekben 10 – 20 – 50 év múlva keményen megbosszulhatja majd magát… Természetesen nem csak a kezdőknek, de a haladó vagy élsportolóknak is szükségük lehet egy személyi edzőre, nem biztos, hogy a saját elképzelésünk végig jó lesz az említett “úton” így elképzelhető, hogy egy idő után megállunk a fejlődésben és ha rosszul végezzük a gyakorlatokat, akkor akár több kárt is csinálhatunk mint hasznot – így ajánlott (ha nem is huzamosabb ideig), de egy kis időre edzői segítséget kérnünk! Természetesen a személyi edzők segítségével, gyorsabban, biztonságosabban és nagyobb sikerrel érhetjük el céljainkat és akár egy barátra is szert tehetünk!

A személyi edzések általában egy jól összerakott edzéstervet és fizikai felmérést tartalmaznak. Mindenképpen első körben egy állapotfelméréssel kezdődik az edzéssorozat, majd egy alapozó, későbbiekben pedig egy fokozatosan növelt intenzitású gyakorlatsorral folytatódik. Természetesen az egyéni célok befolyásolhatják mindezek menetét…

Nagyon fontos, hogy a személyi edzőnkkel osszunk meg minden olyan sérülést vagy gondot ami fizikailag előnyünkre vagy éppen hátrányunkra lehet, ne titkoljunk el semmilyen rendellenességet, hiszen saját magunknak árthatunk vele!

Egy jó és komoly személyi edző, velünk foglalkozik edzések közben,  lehetőleg kerüljük az olyan edzőket akik egyszerre 3-4 emberrel is foglalkoznak, vagy” felraknak” bennünket egy futópadra futni és elmennek a dolgukra… Sajnos lehet találkozni ilyen edzőkkel is, ha ezt tapasztaljuk váltsunk és ne hagyjuk magunkat! Egy személyi edzés az 1 max 2 emberről szól, de többről semmiképpen! Természetesen vannak olyan kivételek, ahol a vendégek kérik, hogy egyszerre többen legyenek, mivel Ők a későbbiekben is együtt szeretnének edzeni. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy ilyenkor az edzőnek a figyelme megoszlik és az biztos, hogy nem tud olyan hatékonyan figyelni, mint ha egyedül lennénk az edzés folyamán.

Amennyiben kedvet kapott, hogy kipróbáljon egy komoly és hatásos személyi edzést, szeretettel várjuk fitnesz termünkben!

  11758 megtekintés