cat-right
 

Nyirokmasszázs

Manuális nyirokdrenage („nyirokmasszázs”)

A nyirokterápia –„nyirokmasszázs” célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet, méreganyagokat eltávolítsák, megszüntessék a duzzanatot, és fokozzák a szervezet ellenálló képességét.
A nyirok-terápia csökkenti a nyiroködémát és felgyorsítja a sejtek anyagcsere folyamatait. Hatására fokozódik a salakanyagok kiürülése a szervezetből. A nyirokfolyadék áramlási 2-3 cm –es percenkénti sebessége a szervezetben nyirok-terápiával a többszörösére növelhet, mellyel megnő a méreganyagok felszabadulása és kiürülése a szervezetből, mobilizálódnak a zsírraktárak és csökken a cellulit is.

Nyirokmasszázs célja:

  • Méregtelenítés, immunerősítés
  • Ödémák-duzzanatok kezelése
  • Sportrehabilitáció-regeneráció
  • Narancsbőr (cellulit) elleni komplex terápia

Nyirokdrenázs javallatai:

1. Megelőzés:
A „nyirok-masszázs”aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, közvetett módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék- és oxigénellátását is.

2. Javasolt:
– Minden pangásos állapotnál
– Regeneráció, sportrehabilitáció részeként
– Minden olyan bőrelváltozás esetén, ahol fehérje túltengés áll fenn: krónikus ekcéma, allergia, égési sérülés
– Méregtelenítő, regeneráló kúrák kiegészítéseként
– Kozmetikai arc-kezelések részeként: ödémás, táskás szemek, duzzadt arc kezelésére
– Terhességi ödémák, bőrelváltozások kezelésére
– Gyakori végtagi ödéma kezelésére
– Fogyókúrázóknak a rugalmasság megtartására
– Fejfájás, migrén esetén
– Általános immungyengeség: asztma, allergiák, visszatérő légúti fertőzések esetén

3. Különféle betegségeknél orvosi előírásra és kontrollra van szükség:
– Emlőműtétek és nyirokcsomó eltávolítások után
– Besugárzást, műtétet, traumát követő hegesedés miatt keletkezett ödémák
– Plasztikai műtétek utáni regeneráció elősegítése
– Lábszárfekély kezelés
– Akut visszérgyulladások, trombózisok lezajlása után

A nyirok masszázs helyesen nyirok drenage egy fizioterápiás eljárás mely a kötőszövetre és azon keresztül a nyirokrendszerre fejt ki hatást és így segíti a nyiroknedvek megfelelő áramlását. Számos ok miatt felhalmozódott nyirok ödémákat anyagcsere problémákat közvetve keringési gondokat okozhat. Ez a lágy technika meggyorsítja a felgyülemlett folyadék távozását, javítja a nyirokrendszer ellenálló képességét, megszünteti az anyagcserezavarokat, nyugodt idegállapotot eredményez.

A kezelés alkalmazásával megszűnik a szöveti nyirokpangás, az anyagcsere „hulladék”- és salakanyagai pedig hamarabb kiürülnek. A nyirokkeringés segítségével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak. Egy hatékony zsírszövetet stimuláló technika ötvözésével kiváló eredményeket lehet elérni a testsúlycsökkentés és a cellulitis mértékének csökkentése illetve állapottól függően teljes eltüntetése területén is. Mivel a kezelés egy része lokális így szabályozható hogy melyik testrész legyen intenzívebb vagy kevésbé intenzív hatásnak kitéve így látványos alakformáló hatást érhetünk el. A kezelés személyre szabott az aktuális adottságok és célok határozzák meg a terápia felépítését illetőleg a számos kiegészítő kezelés szükségességét (szauna, testtekercselés, mély meleg terápia, stb).

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretné kezelni problémás testrészeit ízületeit, szeretettel várjuk fitnesz termünkben!

  4078 megtekintés