cat-right
 

Lávaköves masszázs

Lávaköves masszázs

Lávaköves Masszázs – Különlegesen energizáló meditatív élménymasszázs

A lávaköves masszázs, meditációs zene mellett meleg lávakövekkel végzett  masszázs, mely a legősibb módszerekkel hozza egyensúlyba a testi és lelki energiákat. Tisztítja a csakrákat és harmonizálja azok működését. Ez a masszázsfajta több ezer éves múltra tekint vissza. Az amerikai indiánok és az indiaiak is használták gyógyításra ezeket a köveket.

A kezelés egy speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálható az energia-központúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei.
A kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, sima bazaltköveket, és márványköveket használnak. A különböző méretű köveket 50-60 fokosra melegítik fel. A lávaköves masszázs egyébként a Shiatsu terápia kozmetikai masszázzsá fejlesztett változata.

A lávaköves masszázsnak már maga az élmény mellett számos pozitív hatása van. Javítja a vérkeringést, enyhíti a fájdalmakat, feloldja az izommerevséget, felmelegíti a testet. Javítja a nyirokkeringést ezáltal gyorsítja az anyagcserét, és segíti a salaktalanítást, méregtelenítést. A szervezet diszharmóniáját eredményező energia blokkokat feloldja.

A masszázs egyöntetűen valódi testi, lelki, szellemi élményt nyújt, kíváló stresszoldó, életenergiával tölt fel, harmonizálja testünket, lelkünket.

A kezelés során a terapeuta a nagyobb köveket az energiavonalak és a főbb energiaközpontok mentén helyezi el. Majd a kisebb köveket és a masszírozandó területet bekenik az aromaterápiás olajjal majd azokkal átmasszírozzák testünket. A masszázsolaj, illóolaj összeállítása egyénre szabottan történik. A kezelés során használt leggyakoribb illóolajok a mogyoróolaj, napraforgó olaj, mandula olaj. A masszázs során a különféle illóolajok használatával más-más aromaterápiás eredményt érhetünk el.

Mivel ez a masszázs az akupresszúrás pontokat is kezeli, így azokra hidegre lehűtött fehér márványköveket tesznek.
Ezen masszázs egyben nyugtató, pihentető, mely a meleg köveknek köszönhető illetve a hideg kövek biztosítják a serkentő, stimuláló, impulzív érzetet.

Mivel a lávakő hosszú időn át meg tudja őrizni a meleget, hőt, így az olaj a meleg hatására mélyebben be tud szivárogni a bőr rétegeibe.

A kezelés kb. 90 perc.

Lávaköves masszázs ajánlott mindenki számára, kivéve:

  • tüdő és légzésproblémák esetében
  • máj és epebetegségek esetén
  • terhesség idején
  • menstruáció idején
  • hugyút betegségek idején
  • szív és érrendszeri megbetegedések esetén
  • magas vérnyomás esetén
  • bél illetve bélrendszeri problémák esetén

A lávaköves masszázs igazán egzotikus és kényeztető masszázs.

Amennyiben sikerült felkeltenünk érdeklődését lávaköves masszázsunk iránt, szeretettel várjuk fitnesztermünkben!

  4827 megtekintés