cat-right
 

Infraszauna

Infraszauna

Fitnesztermünkben megtalálható egy 2 személyes infraszauna is mely igen közkedvelt, főleg az őszi – téli hónapokban. Az infraszaunák nagyon hatékonyak és rengeteg jótékony tulajdonsággal rendelkeznek. Sokkal hatásosabbak mint a a jól ismert Finn szaunák.

Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amikor az infraszauna kifejti jótékony hatását, a test dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, egyúttal kiválasztja a zsírokat és a káros méreganyagokat is. Így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. Kutatások kimutatták, hogy infraszaunában eltöltve egységnyi időt, szinte ugyanannyi kalóriát veszít az emberi test, mint intenzív sportolás közben.Egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte!

Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, következésképpen kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágy szövetek és izmok gyógyulását. Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket. Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek.
Az infraszauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen.

Infraszaunázás közben jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, ennek következtében immunrendszerünk ellenálló képessége nagymértékben megnő.

Természetesen az infraszaunának még számos jótékony tulajdonsága is van melyről az internetes fórumokon bővebben tájékozódhat és egy összefogóbb képet kaphat róla. Ez a cikk azonban nagyon hosszú lenne, ha mindent leírnánk róla!

Infraszaunánk használatához bejelentkezés szükséges!

Amennyiben kedvet kapott egy kis szaunázásra, szeretettel várjuk stúdiónkban a hét minden napján!

  4484 megtekintés