cat-right
 

Gyógytorna – egyéni

Gyógytorna – egyéni

A gyógytorna, a mozgásszervi-, belgyógyászati-, neurológiai és egyéb betegségek megelőzését, gyógyítását célzó komplex konzervatív terápia egyik leghatékonyabb kezelési módja.
Speciális, az izmokat szelektíven erősítő és nyújtó, az ízületek élettani körülményeit javító, az ízületek mozgásterjedelmét szélesítő, a statikai eltéréseket helyreállító mozgásanyag, amit diplomás gyógytornászok alkalmaznak. A gyógytorna hatékonysága manuálterápiával és orvosi masszázzsal fokozható.
Optimális esetben személyre szabottan a megfelelő izmokat erősíti, nyújtja, az ízületek mozgástartományát növeli, ezzel a fennálló panaszokat megszünteti vagy csökkenti.
Maga  szó betegségre utal, azonban a gyógytorna megelőzésre is alkalmas! A mozgásszervi panaszok nagy részére a gyógytorna megoldást nyújthat, sőt még a lelki panaszok egy részében is megoldást jelenthetnek egyes gyógytorna technikák (pl. Izomkontroll).

A gyógytorna kezelés csoportban vagy egyénileg zajlik, mindig a páciens aktuális állapotának megfelelően.
A gyógytornásszal való első találkozáskor részletes anamnézis felvétel és mozgásszervi vizsgálat történik. Erre alapozva kerül kiválasztásra a megfelelő gyógytorna technika vagy technikák és készül el a gyógytorna kezelési terv.

Az egyéni gyógytornában alkalmazzuk még az alábbiakat, melyekről a linkre kattintva többet tudhatnak meg:

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretné kezelni problémás testrészeit ízületeit, szeretettel várjuk fitnesz termünkben!

  2929 megtekintés