cat-right
 

Gerinctorna

Gerinctorna

A mai kor emberének mozgásszegény és helytelen életmódja mozgásszerveink, csontjaink, ízületeink és izmaink egyoldalú és túlzott igénybevételéhez vezet. Ez maga után vonja a rossz testtartást, s az abból származó mozgásszervi panaszokat.

A fájdalom fizikai képességét csökkentve sokszor fáradtságot és levertséget okoz. Ezekre az intőjelekre érdemes időben odafigyelni, s tenni is ellene.
A gerincoszlop regenerálódásának, illetve a hátgerincben lévő létfontosságú ingervezetékek speciális tornája. A torna következtében a gerincoszlopnak és a szöveteknek helyreáll az anyagcseréje, amely elősegíti a regenerációt.
A gerincoszlop lassú hajlítása éppen úgy hat a belül elhelyezkedő idegpályákra, és ezáltal a belső szervekre, mint magára a csontozatra. Ekkor megduzzad a csigolyák közötti porckorong, ez növekedési ingerként hat a csont- és a vérképző szervekre. Vastagabbak lesznek az idegfonalak, ingervezető képességük a többszörösére növekszik, a megzavart idegélet helyreáll a munkateljesítmény növekszik javul a közérzet stresszoldó hatása kiemelkedően eredményes a görnyedt testtartás egyenesedik.
A tornán átmozgatjuk, mobilizáljuk a gerincet, nyújtjuk és erősítjük a törzs izmait. Oldjuk az izommerevségből vagy izomgyengeségből adódó derék-, hát-, nyak fájdalmakat.

Amennyiben Ön vagy orvosa úgy érzi, hogy gerinctornára van szüksége, szeretettel várjuk fitnesz termünkben!

  3937 megtekintés